CD-ord skrive og lese verktøy

Undervisning - diverse

CD-ORD er et verktøy som hjelper deg med å lese og skrive. Du kan få lest opp pdf-filer, tekst på nettet og Office-program, og du får ordforslag når du skriver. CD-ORD ligger i Skrivebordet på elevens PC.

Alle elever har rett til å bruke CD-ORD på eksamen

Leverandøren MV-Nordic har gode instruksjoner til installering og bruk av CD-ORD. Her er noen av dem:

CD-ORD 9 – Kom godt i gang

En kort video om mulighetene i CD-ORD fra MV-Nordic.

Nyheter i CD-ORD 10

CD-ORD har blitt enklere å bruke. Video fra MV-Nordic

Les opp fra Internett med CD-ORD Opplæringsvideo fra MV-Nordic

For å få lest opp tekst fra nettet må du bruke nettleseren Internet Explorer.

Fagordlister.

Du finner ferdige fagordlister som du kan laste ned til CD-ORD til fagene bygg og anlegg, natur og miljø, energi, elektrofag, grafikk, og juss

Hvordan du lager fagordlister med CD-ORD.

Opplæringsvideo fra MV-Nordic

Ordboka i CD-ORD mangler en del faguttrykk. Du kan selv lage fagordlister basert på for eksempel fagartikler du finner på Internett.

Hvordan du bruker ScanRead-funksjonen i CD-ORD. Opplæringsvideo fra MV-Nordic om hvordan du gjør bilde- eller papirtekster om til lesbare digitale tekster.